Morten Funder

Medie:          Foto, stentøj
Telefon:        2674 0871
Email:            fotokunst@mortenfunder.dk
Web:              mortenfunder.dk
Udstilling:     Hundige Bygade 3, 2670 Greve

Jeg arbejder med Fotokunst på en anderledes og spændende måde, og skaber et billedunivers af drømme og stemninger baseret på fotos fra naturen, men digitalt bearbejdede og transformerede til særegne fantasifulde verdener.

Hvert af mine værker består udelukkende af mange fotografiske lag. Det enkelte værk opbygges ved at udvælge forskellige fotografiske komponenter fra mine mange naturbilleder. Gennem utallige overvejelser opbygger og skaber jeg efterhånden det færdige værk, lag på lag. Værkerne bliver derefter printet på fotolærred.

Mine Fotografiske Spor følger en lidt anden retning, idet det enkelte motiv er komponeret i det øjeblik fotoet er taget. Hvert af disse fotografiske værker er tilføjet enkelte grafiske effekter tilpasset det enkelte motiv, hvorefter de er printet på højkvalitets bomuldspapir.

Min keramik har siden 2017 haft en fast plads ved siden af min fotokunst. Med mine arbejder i højtbrændt stentøj og porcelæn eksperimenterer jeg med lerets mange muligheder, og min teknik udvikles og forfines i processen, efterhånden som jeg arbejder mig frem mod nye udtryk. Resultatet er både geometrisk inspireret brugskunst og skulpturer motiveret af naturens organiske former.

Med min kunst har jeg siden 2009 deltaget på langt over 100 udstillinger og messer i Danmark og udlandet, mine værker er blevet antaget på censurerede udstillinger, og jeg har i fotoklubber afholdt flere foredrag om min kunst.

Sammen med min hustru, tekstilkunstner Joan Berg, etablerede vi i 2019 Galleri Berg-Funder på vores bopæl, hvor vi udstiller og sælger vores kunst.